Parkeerservice Noordwijk

Prins Bernhardstraat 72
2202 LR Noordwijk
088-1261412
parkeerservicenoordwijk@p1.nl

Route

Openingstijden

Ma-Zo: 13.00 - 17.00 uur

Digitaal Loket

Regel direct online uw parkeer- zaken zoals het aanvragen van een vergunning, het indienen van een bezwaarschrift of het betalen van een naheffing.

Naar digitaal loket

Actueel

Openingstijden Parkeerservicebureau:
7 dagen per week geopend  van 13:00 uur tot 17:00 uur

Aangepaste openingstijden 2018:
Op de volgende data is Parkeerservice Noordwijk gesloten:

1e Paasdag zondag 1 april  
2e Paasdag maandag 2 april   
Koningsdag donderdag 27 april
Hemelvaartsdag donderdag 10 mei     
1e Pinksterdag zondag 20 mei        
2e Pinksterdag maandag 21 mei
1e Kerstdag dinsdag 25 december
2e Kerstdag woensdag 26 december

Vervalste parkeerpassen
Er is vastgesteld dat er vervalste parkeerpassen in omloop zijn.
Zowel de falsificatie van passen als het gebruik van vervalste passen is strafbaar. Bij constatering van gebruik van een vervalste pas kan aangifte worden gedaan wegens valsheid in geschrifte en de originele vergunning wordt ingetrokken. Ook het kopiëren van parkeerpassen is falsificatie.

Nieuwe vergunning aanvragen

Een nieuwe vergunning vraagt u aan in de webshop of bij het Digitaal Loket.

Voor vragen of nadere inlichtingen kunt u terecht bij Parkeerservice Noordwijk.
De openingstijden van het Parkeerservicebureau zijn van maandag tot en met zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Daarnaast is het Parkeerservicebureau telefonisch bereikbaar (088-1261412, lokaal tarief) en per mail (parkeerservicenoordwijk@p1.nl).

Verlenging van vergunningen

De vergunningen  lopen op 31 mei 2018 weer af. Vergunningen kunnen verlengd worden voor een periode van 2 jaar, waarbij uiteraard twee maal het jaarbedrag in rekening wordt gebracht. De overige vergunningen kunnen alleen worden verlengd voor 1 jaar.

Wanneer u een vergunning wilt verlengen, vraag dan geen nieuwe vergunning aan. De verwerking van een nieuwe aanvraag zal langer op zich laten wachten. U ontvangt geen nieuwe pas, uw huidige pas blijft geldig.

Voor het verlengen van uw vergunning kunt u contact opnemen met het Parkeer Servicebureau via bovenstaande contactgegevens.

Wanneer u geen vergunning meer nodig heeft kunt u uw vergunning bij het Parkeerservice bureau inleveren. U krijgt dan het resterende bedrag gerestitueerd.

Betaald parkeren

Bekijk de plattegrond voor betaald parkeren 2017 en de voorwaarden.

Mogelijkheden om te betalen

 • Contant met munten in de dichtstbijzijnde parkeerautomaat;
 • Per Pinbetaling in de dichtstbijzijnde parkeerautomaat;
 • Met uw mobiele telefoon, zie informatie hieronder.

GSM-parkeren Noordwijk

U kunt in Noordwijk net als in vele andere gemeenten in Nederland parkeergeld betalen met de mobiele telefoon (GSM-parkeren). Dit geldt voor alle betaald parkeren gebieden in Noordwijk. Het voordeel van dit systeem is dat het parkeergeld achteraf wordt betaald. U hoeft dus niet meer van tevoren na te denken hoe lang u wilt parkeren, u hoeft niet meer tussentijds terug naar de parkeerautomaat en u loopt zo dus geen kans meer een parkeerboete te krijgen voor te lang parkeren. Bovendien betaalt u alleen nog voor de tijd dat u daadwerkelijk geparkeerd staat.
Informatie over de abonnementen van de drie aanbieders is te vinden op hun websites:

 

Parkeerschijfzone / Blauwe zone

Op verschillende plaatsen in Noordwijk kunt u voor een beperkte periode gratis parkeren met behulp van uw blauwe parkeerschijf. Deze zones zijn gemarkeerd met de blauwe streep op de grond en op verkeersborden, welke duidelijk aangeven wanneer en hoe lang deze parkeerschijfzone van kracht is. Let u alstublieft erop dat sommige parkeerschijfzones op bepaalde tijden veranderen in betaald parkeergebieden. U plaatst uw blauwe parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit met de tijd van aankomst. Het gebruik van meerdere schijven tegelijkertijd is niet toegestaan.

Informatie en besluit betaald-en vergunninghouderparkeren Noordwijk 2017

Parkeervergunning verlengen

Om uw parkeervergunning te verlengen, kunt u gebruikmaken van de aan u per brief verzonden inloggegevens. Met deze inloggegevens kunt u inloggen in de webshop en gemakkelijk uw vergunning verlengen of een nieuwe vergunning aanvragen. Indien u reeds in het bezit bent van een vergunningpas, dan blijft u deze ook na de verlenging gebruiken. U krijgt geen nieuwe pas toegestuurd. Let op: de handhavers gaan op straat na of gebruikte vergunningpassen geldig zijn. Bij gebruik van een ongeldige of gekopieerde vergunningpas wordt er een parkeersanctie opgelegd.

Door naar ‘Mijn account’ te gaan, kunt u uw vergunning verlengen en betalen via iDEAL of factuur. De iDEAL betalingen zullen sneller verwerkt zijn dan betalingen per factuur. U kunt indien u nog een product nodig heeft kiezen voor ‘nog een aanvraag indienen’. Indien u vóór 25 mei 2016 betaalt en aan alle voorwaarden voldoet, wordt uw nieuwe vergunning op 1 juni 2016 van kracht.

Controleer altijd eerst uw e-mailadres in ‘Mijn account’ voordat u uw vergunning verlengt. Naar dit e-mailadres wordt alle correspondentie van Parkeerservice Noordwijk verstuurd.

Nieuwe vergunning aanvragen

Een nieuwe vergunning vraagt u aan in de webshop of via het Digitaal Loket.

Vergunningen

Hieronder staan de verschillende types vergunningen binnen Noordwijk vermeld. Iedere tabel valt onder het type vergunning welke boven de tabel staat vermeld. Als u op het oranje pijltje klikt, verschijnt de tekst die bij de vergunning hoort. Bijvoorbeeld: tabel met Bewonersvergunning, Bezoekersvergunning en Inwonersvergunning valt onder 'Vergunningen voor bewoners'.

Vergunningen voor bewoners
U komt in aanmerking voor een vergunning wanneer u bij de gemeente Noordwijk staat ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) op het betreffende adres.

Voor een vergunning op kenteken moet het voertuig op uw eigen naam staan geregistreerd (zie kentekenbewijs deel 1 B). Dan wel moet de leasemaatschappij of uw werkgever een berijdersverklaring overleggen waarin aangegeven wordt dat u de vaste bestuurder bent van het voertuig. Dit geldt voor alle kentekens die aan de vergunning gekoppeld worden. Vergunningen op buitenlandse kentekens worden alleen verstrekt na bewijs van betaling BPM.
U kunt uw aanvraag indienen in de webshop van Parkeerservice Noordwijk. Uiteraard kunt u ook een aanvraag via een aanvraagformulier bij Parkeerservice Noordwijk indienen.

Vergunningen voor bedrijven
U komt in aanmerking voor een vergunning wanneer u voldoet aan alle uitgiftecriteria. Voor bedrijven moet een recent uittreksel van de KvK worden overlegd (max. 3 maanden oud).

Voor een vergunning op kenteken moet het voertuig op naam van het bedrijf staan geregistreerd (zie kentekenbewijs deel 1 B). Dan wel moet de leasemaatschappij of uw werkgever een berijdersverklaring overleggen waarin aangegeven wordt dat u de vaste bestuurder bent van het voertuig. Dit geldt voor alle kentekens die aan de vergunning gekoppeld worden. Vergunningen op buitenlandse kentekens worden alleen verstrekt na bewijs van betaling BPM. U kunt uw aanvraag indienen in de webshop van Parkeerservice Noordwijk. Uiteraard kunt u ook een aanvraag via een aanvraagformulier bij Parkeerservice Noordwijk indienen. Alle formulieren zijn hieronder te downloaden.

Voor een bedrijvenvergunning, zowel A als B, waar het kenteken van het voertuig niet op naam van het bedrijf staat dan wel een leaseauto vande zaak is, dient een bedrijfsverklaring overgelegd te worden waarin duidelijk staat welke bedrijfsactiviteiten waar het voertuig voor nodig is. Let op dat woon- en werkverkeer wordt niet gezien als bedrijfsactiviteiten.

Vergunningen voor hotels en particuliere kamerverhuurder
U komt in aanmerking voor een vergunning wanneer u voldoet aan alle uitgiftecriteria. U kunt uw aanvraag indienen in de webshop van Parkeerservice Noordwijk. Uiteraard kunt u ook een aanvraag via een aanvraagformulier bij Parkeerservice Noordwijk indienen.

Vergunningen voor vrachtwagens
U komt in aanmerking voor een vergunning wanneer u voldoet aan alle uitgiftecriteria. Voor een vergunning op kenteken moet het voertuig op uw eigen naam staan geregistreerd (zie kentekenbewijs deel 1 B). Danwel moet de leasemaatschappij of uw werkgever een berijdersverklaring overleggen waarin aangegeven wordt dat u de vaste bestuurder bent van het voertuig. Dit geldt voor alle kentekens die aan de vergunning gekoppeld worden. Vergunningen op buitenlandse kentekens worden alleen verstrekt na bewijs van betaling BPM.

U kunt uw aanvraag indienen in de webshop van Parkeerservice Noordwijk. Uiteraard kunt u ook een aanvraag via een aanvraagformulier bij Parkeerservice Noordwijk indienen.

Vergunningen voor deelnemers evenementen
U komt in aanmerking voor een vergunning wanneer u voldoet aan alle uitgiftecriteria. U kunt uw aanvraag indienen in de webshop van Parkeerservice Noordwijk of stuur een e-mail naar psbnoordwijk@p1.nl.

Vergunningen voor verenigingen
U komt in aanmerking voor een vergunning wanneer u voldoet aan alle uitgiftecriteria. U kunt uw aanvraag indienen in de webshop van Parkeerservice Noordwijk. Uiteraard kunt u ook een aanvraag via een aanvraagformulier bij Parkeerservice Noordwijk indienen of stuur een e-mail naar psbnoordwijk@p1.nl.

Vergunningen voor verloskundigen/medewerkers kraamzorg
U komt in aanmerking voor een vergunning wanneer u voldoet aan alle uitgiftecriteria. De aanvrager dient bij aanvragen van een functionele parkeervergunning de volgende bescheiden en gegevens te overleggen:

 • Kentekenbewijs deel 1B van het motorvoertuig waar een functionele parkeervergunning voor wordt gevraagd.
 • Een eventuele leaseovereenkomst of een werkgeversverklaring dat het motorvoertuig voor bedrijfsmatig gebruik is.
 • Schriftelijke verklaring van noodzaak voor een functionele parkeervergunning.
 • Uittreksel van de KvK of BIG van max. 3 maanden oud.

U kunt uw aanvraag indienen in de webshop van Parkeerservice Noordwijk. Uiteraard kunt u ook een aanvraag via een aanvraagformulier bij Parkeerservice Noordwijk indienen.

Vergunningen voor medewerkers van de gemeente Noordwijk
U komt in aanmerking voor een vergunning wanneer u voldoet aan alle uitgiftecriteria. U kunt uw aanvraag indienen bij de gemeente Noordwijk afdeling vergunningen.

Er zijn verschillende kraskaarten verkrijgbaar bij Parkeerservice Noordwijk. Voor gebruik dient de desbetreffende kaart opengekrast te worden voor de dag, de datum en het tijdstip waarop deze geldig moet zijn. Bovendien dient de kraskaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de auto te liggen.

Bekijk hier het overzicht.

Informatie over Gehandicaptenparkeerkaarten en –plaatsen wordt verzorgd door de Gemeentewinkel van de gemeente Noordwijk, Voorstraat 42, telefoonnummer (071) 36 60 000.

Voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden verwijzen wij u naar de gemeentelijke website. Houders van een geldige Gehandicaptenparkeerkaart kunnen vanaf 5 juni 2013 in Noordwijk op alle betaald parkeerplaatsen maximaal 3 uur gratis parkeren met gebruik van de parkeerschijf. De kaart en parkeerschijf dienen van buitenaf duidelijk leesbaar, direct achter de voorruit van het voertuig te zijn geplaatst en de aankomsttijd dient correct ingesteld te zijn op de parkeerschijf.

Houders van een geldige Gehandicaptenparkeerkaart kunnen onbeperkt parkeren op de invalideparkeerplaatsen.

In een groot aantal gemeenten zijn buiten de landelijke regelgeving extra voorzieningen getroffen met betrekking tot het parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart. Deze regels betreffen vooral de mogelijkheden om te parkeren zonder parkeergeld te betalen. Wij raden u aan te informeren naar de mogelijkheden bij de betreffende gemeente of op www.ghpk.nl.

Waar kan ik met vragen of opmerkingen over de naheffingsaanslag terecht?

De medewerkers van Parkeerservice Noordwijk ontvangen u graag met al uw vragen aan de balie in de Prins Bernhardstraat 72. Ook telefonisch via 071-3620102 of per e-mail via parkeerservicenoordwijk@p1.nl informeren wij u graag over alle zaken met betrekking tot parkeren in Noordwijk. Heeft u een klacht over een van onze medewerkers, dan kunt u deze middels het contactformulier link naar sturen naar info@p1.nl. Wij streven ernaar om binnen 3 werkdagen te reageren.

Hoe dien ik een bezwaarschrift in?

U kunt alle informatie over de bezwaarprocedure voor beschikkingen vinden op de factuurbrief of de website van het CJIB.

Als u het niet eens bent met een naheffingsaanslag die u heeft ontvangen kunt u een bezwaarschrift indienen. Ieder bezwaarschrift wordt door een onafhankelijke jurist beoordeeld, echter de aard van het bezwaarschrift bepaalt in hoge mate hoe groot de kans is dat uw bezwaarschrift gegrond verklaard wordt.
U kunt alleen een bezwaarschrift bij de gemeente indienen wanneer er sprake is van een naheffingsaanslag (feitcode 403a, 409a, 409b, 409c of 409d). Uw bezwaarschrift, in het Nederlands geschreven, moet binnen zes weken na dagtekening van de naheffingsaanslag worden ingediend

 • U kunt online uw bezwaar indienen via ons Digitaal Loket. Klik op de link en de website begeleidt u makkelijk door het proces heen.
 • U kunt uw Bezwaarschrift per post versturen:
  P1 On Street B.V.
  t.a.v. de Heffingsambtenaar van Gemeente Noordwijk
  p/a Postbus 97812
  2509 GE Den Haag

Uw bezwaarschrift moet in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

 • uw naam en adres;
 • een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;
 • de redenen voor uw bezwaarschrift;
 • de datum;
 • het aanslagnummer van de naheffing.

Verder verzoeken wij u met uw bezwaarschrift een kopie van de naheffingsaanslag mee te sturen en eventuele bewijsmiddelen die u wilt aandragen (bv. een parkeerticket).

Het indienen van een bezwaarschrift schort de betalingsverplichting niet op! U moet het bedrag van de naheffingsaanslag dus gewoon betalen. Indien uw bezwaarschrift gegrond verklaard wordt, wordt uw betaling teruggestort.

Redenen bezwaarschriften

Hieronder treft u een overzicht van veel genoemde redenen uit eerder ingediende bezwaarschriften aan. Indien uw reden voor bezwaar hierbij staat kunt u op deze reden doorklikken en krijgt u uitleg of uw bezwaarschrift kansrijk is en welke informatie u mee dient te sturen om uw gelijk aan te tonen. De controleurs maken van iedere situatie waarin een bon is uitgeschreven foto’s, die door de jurist gezien kunnen worden.
Ik ben het niet eens met de opgelegde naheffingsaanslag want:

Ik had wel een kaartje maar dit is door de controleur niet gezien
In principe wordt een kaartje dat op het moment van de controle niet is gezien door de parkeercontroleur, maar achteraf door u wordt toegezonden, ongegrond verklaard.  Het kaartje dient op het moment van de controle, met de datum en tijdstip, zichtbaar en leesbaar achter de voorruit van de auto te zijn aangebracht. In geval de parkeercontroleur een niet controleerbaar parkeerkaartje heeft gezien en hiervan een aantekening heeft gemaakt, kan een achteraf getoond kaartje wel voldoende bewijs opleveren en kan uw bezwaarschrift gegrond worden verklaard.  Indien de controleur feitcode 409 C gebruikt heeft is hier sprake van. U kunt dan contact opnemen met het Parkeerservicebureau.

Ik was aan het laden en lossen
De parkeercontroleur moet bij de controle kunnen constateren dat u aan het laden en/of lossen bent. Hij moet activiteiten kunnen waarnemen waaruit dit blijkt. Als de parkeercontroleur dit niet opmerkt, bent u in het algemeen niet aan het laden en/of lossen maar aan het parkeren. Het indienen van een bezwaar heeft dan geen zin.

In- of uitstappen van personen
Een auto mag even stilstaan zonder parkeerbelasting te voldoen om personen te laten in- of uitstappen. Onder in- en uitstappen wordt alleen het daadwerkelijk in- en uitstappen bedoeld. Het gedurende een korte tijd stilstaan, zonder dat de controleur ziet dat er iemand in- of uitstapt valt onder parkeren en niet onder het in- of uitstappen van personen. Hiervoor dient wel parkeerbelasting te worden betaald. Als de controleur geen mensen heeft zien in- of uitstappen heeft het geen zin om bezwaar in te dienen.

Ik was geld wisselen
Geld wisselen is geen reden om de naheffingsaanslag in te trekken. Een parkeerder dient gepast geld bij zich te hebben op het moment van parkeren. Bezwaar indienen heeft geen zin.

Ik was een kaartje aan het kopen
Slechts in een enkel geval heeft het zin om bezwaar in te dienen als u een naheffingsaanslag heeft ontvangen terwijl u bezig was om een kaartje te kopen.  De parkeercontroleur controleert altijd of er personen bij de parkeerautomaat staan om een kaartje te kopen, voordat hij een naheffingsaanslag oplegt. Slechts in zeer bijzondere omstandigheden kan het gebeuren dat het kopen van een parkeerkaartje en het opleggen van de naheffingsaanslag elkaar kruisen.

Ik was maar even weg
Het heeft geen zin om bezwaar in te dienen als u maar even weg was en daarom geen parkeerbelasting hebt voldaan. Parkeerbelasting moet worden betaald bij aanvang van parkeren, ook als u maar enkele minuten parkeert.

Ik wist niet dat betaald moet worden
Bezwaarschriften waarin wordt aangegeven dat de parkeerder niet wist dat er betaald moest worden, worden niet gehonoreerd. De gemeente Noordwijk heeft in zijn parkeerbelastingverordening en aanwijzingsbesluit duidelijk aangegeven op welke plaatsen er parkeerbelasting moet worden voldaan. Dit is ook gepubliceerd. Bovendien staan er borden en parkeerautomaten waaruit kan worden opgemaakt dat parkeerbelasting moet worden voldaan.

Ik heb een vergunning
In principe wordt een vergunning welke op het moment van de controle niet is gezien door de parkeercontroleur, maar achteraf door u wordt toegezonden, ongegrond verklaard.  De geldige vergunning dient op het moment van de controle zichtbaar en leesbaar achter de voorruit van de auto te zijn aangebracht.

Ik kon niet betalen want de automaat was defect.
In principe wordt een bezwaarschrift waarin wordt aangegeven dat de automaat defect was, ongegrond verklaard.  In de rechtspraak is bepaald dat indien een automaat defect is, bij een andere automaat betaald moet worden. Dit staat ook vermeld op de parkeerautomaat. Ook in een dergelijk geval heeft het geen zin om bezwaar in te dienen.

Ik heb een naheffingsaanslag gekregen maar ik ben niet in Noordwijk geweest.
Wanneer u aanvoert dat u op het aangegeven moment niet met het betreffende voertuig heeft geparkeerd in Noordwijk moet u hiervan overtuigende bewijzen meesturen. Een parkeercontroleur noteert de gegevens van een auto in zijn handcomputer als hij een naheffingsaanslag oplegt. Deze gegevens worden gecontroleerd aan de hand van de gegevens die bekend zijn bij de RDW m.b.t. tot uw auto. Wanneer deze gegevens overeen komen is het aannemelijk dat u wel in Noordwijk bent geweest en heeft het meestal geen zin om een bezwaarschrift in te dienen. Het gaat in dit geval over de vraag of uw auto op de betreffende dag in Noordwijk geparkeerd heeft gestaan en niet of u zelf in Noordwijk bent geweest. Het kan zijn dat een ander uw auto heeft gebruikt.

Onze auto was verhuurd
Als u bij uw bezwaarschrift een geldig ondertekend  huurcontract  kunt overleggen heeft het zin om bezwaar in te dienen. In de wet is bepaald dat indien een voor ten hoogste drie maanden aangegane huurovereenkomst wordt overgelegd waaruit blijkt wie ten tijde van het parkeren ingevolge deze overeenkomst de huurder van het voertuig was, de huurder wordt aangemerkt als degene die het voertuig heeft geparkeerd.

Ik ben het niet eens met de hoogte van het bedrag van de naheffingsaanslag
De hoogte van de naheffingsaanslag wordt bepaald door de gemeente Noordwijk en wordt opgebouwd uit de volgende componenten: de kosten van de naheffing welke jaarlijks worden getoetst door de overheid en het op locatie geldende uurtarief.

Uw vergunning is aan een of meerdere kentekens gekoppeld. Dagelijks controleren de Parkeercontroleurs het juiste gebruik van de vergunningen. Wekelijks wordt in de vergunningenadministratie een automatische toets op voorwaarden uitgevoerd. Wanneer het betreffende kenteken niet meer met uw naam correspondeert, zal de vergunning vervallen. Door tijdig uw wijzigingen door te geven voorkomt u problemen. U kunt het kenteken gedurende 7 dagen achtereenvolgend wijzigen.

Tijdelijke wijziging

Heeft u tijdelijk een vervangende auto omdat uw eigen auto bijvoorbeeld gerepareerd wordt, dan kunt u kosteloos voor maximaal twee weken achtereenvolgend het vervangende kenteken koppelen aan uw vergunning. U gebruikt dan hetzelfde pasje.

 • Hiervoor kunt u in de webshop kiezen voor: “Kenteken tijdelijk wijzigen”.

 

Permanente wijziging

Is het kenteken dat aan uw vergunning gekoppeld is niet langer op uw naam geregistreerd bij de (Rijks-) Dienst voor het Wegverkeer, RDW dan vervalt uw vergunning. Heeft u daarvoor in de plaats een andere auto, waarvan het kenteken op uw naam staat, dan kunt u deze koppelen aan uw vergunning. U gebruikt hetzelfde pasje.

 • Hiervoor kunt u in de webshop kiezen voor: “Kenteken wijzigen”. Houdt u ook uw Burgerservicenummer bij de hand.
 • Uiteraard kunt u uw wijzigingen ook per e-mail bij Parkeerservice Noordwijk doorgeven. Stuurt u dan graag uw naam en adres met een scan of foto van het kentekenbewijs deel 1b van de nieuwe auto naar parkeerservicenoordwijk@p1.nl Indien er sprake is van een bedrijfs- of leaseauto vragen wij u om ook een berijdersverklaring bij te voegen.
 • Komt u liever persoonlijk langs? Neemt u dan graag alle gegevens en bewijzen mee.

Klik hieronder voor alles over straten, zones, betaald- en vergunninghouderparkeren van de gemeente Noordwijk

Betaald-en vergunninghouderparkeren 2017

Vragen over het gebruik van de webshop

Ik heb zelf geen computer maar wil mijn aanvraag graag digitaal indienen. Kan ik gebruik maken van een computer van vrienden of familie?
Ja, dit is mogelijk. U kunt een eigen e-mailadres (bijvoorbeeld een hotmail-adres) aanmaken of gebruikmaken van het e-mailadres van een vriend of familielid. U dient er wel rekening mee te houden dat alle correspondentie over een parkeervergunning wordt verstuurd naar het door u opgegeven e-mailadres.

Het lukt mij niet om de parkeervergunning bij de webshop aan te vragen. Wat kan ik het beste doen?
De medewerkers van Parkeerservice Noordwijk helpen u graag verder aan de balie van het Parkeerservicebureau. Wij verzoeken u alle benodigde papieren mee te nemen en een aanvraagformulier in te vullen.

Hoe weet ik wat de status van mijn aanvraag is?
De status van uw aanvraag is met behulp van uw inloggegevens te zien in de webshop. Bij elke verandering van de aanvraagstatus ontvangt u een e-mail.
 
Wat is een berijdersverklaring en hoe kan ik deze toevoegen?
Een berijdersverklaring is de machtiging van een kentekenhouder voor de gemachtigde om gebruik te maken van het desbetreffende voertuig. Dit is aan de orde bij leaseauto en bedrijfsauto’s. De leasemaatschappij of werkgever dient een verklaring af te geven die als scan bij de aanvraag kan worden gevoegd. Op de berijdersverklaring moet ten minste worden vermeld: het kenteken, de aanvraagdatum, naam en woonadres van de vaste bestuurder.

Vragen over parkeercontrole 

Wat voor soort handhavers zijn er in Noordwijk werkzaam?
In de gemeente Noordwijk zijn twee verschillende soorten parkeerhandhavers werkzaam:

 • Fiscale handhaver: bevoegd tot het uitschrijven van parkeerboetes.
 • BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar): bevoegd tot het uitschrijven van parkeerboetes, bevoegd tot het vragen naar identificatiebewijs, bevoegd tot het staande houden van een burger, bevoegd tot het aanhouden van een burger. Meer informatie? Klik dan hier.

Er komt geen parkeerkaart uit de automaat. Wat kan ik het beste doen?
Probeert u eerst op een andere manier te betalen en volgt u de instructies op het scherm. Lukt dat niet, dan koopt u een kaart bij de dichtstbijzijnde automaat. Een voertuig zonder geldig betaalbewijs kan altijd een naheffingsaanslag opgelegd krijgen.

Hoe kan ik een boete betalen?
Een naheffing parkeerbelasting kunt u binnen 7 dagen betalen bij het Digitaal Loket met iDeal. Ook kunt u per pin betalen aan de balie van het Parkeerservicebureau of het verschuldigde bedrag per bank overmaken. Als u niet binnen 7 dagen hebt betaald, ontvangt u na circa twee weken een acceptgiro van het incassobureau Invoned thuis. Een beschikking (bij foutief parkeren) kunt u niet aan de balie van het Parkeerservicebureau betalen. U ontvangt een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) thuis.

Bij de webshop kunt u de meeste vergunningen aanvragen en betalen. Indien u gebruik maakt van de webshop, dient u in een aantal gevallen documentatie bij te voegen. Dit kan in de vorm van een scan dan wel goed leesbare foto van het gevraagde document. Het is raadzaam om deze gegevens in gedigitaliseerde vorm gereed te houden alvorens u uw aanvraag start. Indien u houder bent van een lease- of bedrijfsauto, dient u het kentekenbewijs deel 1B en een berijdersverklaring als bijlage bij te voegen.

Uw e-mailadres zal niet worden gebruikt voor ongewenste mailing. Uw e-mailadres zal niet aan derden beschikbaar worden gesteld. Het door u opgegeven-mailadres wordt gebruikt om u te informeren over de status van uw aanvraag en om u op de hoogte te brengen van relevante met uw parkeervergunning verband houdende zaken.

 

Via de webshop kunt u de meeste vergunningen aanvragen en betalen. Indien u gebruik maakt van de webshop, dient u documentatie bij te voegen. Dit kan in de vorm van een scan of goed leesbare foto van het gevraagde document. Het is raadzaam om deze gegevens in gedigitaliseerde vorm gereed te houden alvorens u uw aanvraag start. Indien u houder bent van een lease- of bedrijfsauto, dient u het kentekenbewijs deel 1B en een berijdersverklaring als bijlage bij te voegen.

Uw e-mailadres wordt niet gebruikt voor ongewenste mailingen, noch zal deze aan derden beschikbaar worden gesteld. Het e-mailadres wordt alleen gebruikt om u te informeren over de status van uw aanvraag.

Parkeervergunning verlengen

Om uw parkeervergunning te verlengen kunt u gebruik maken van de inloggegevens die per brief naar u zijn verzonden. Met deze inloggegevens kunt u inloggen op de webshop  en kunt u gemakkelijk uw vergunning verlengen of een nieuwe vergunning aanvragen.Let op! Uw oude inloggegevens kunt u niet meer gebruiken. Indien u in het bezit bent van een vergunningspas dan kunt u deze ook na de verlenging blijven gebruiken. U krijgt geen nieuwe pas toegestuurd.
Let op: er is geconstateerd dat er valse passen in omloop zijn. Het maken en gebruiken van valse passen is strafbaar. Bij constatering kan aangifte van valsheid in geschrifte worden gedaan en/of de originele vergunning kan worden ingetrokken!

Door naar ‘Mijn account’ te gaan kunt u uw vergunning verlengen en betalen via iDEAL of factuur. De iDEAL betalingen zullen sneller verwerkt zijn dan betalingen per factuur. U kunt indien u nog een product nodig heeft kiezen voor ‘nog een aanvraag indienen’. Indien u vóór 25 mei 2016 betaalt en aan alle voorwaarden voldoet, ontvangt u uw nieuwe beschikking vóór 1 juni 2016, als u bij uw aanvraag kiest om per factuur te betalen.

Controleer altijd eerst uw e-mailadres in ‘Mijn account’ voordat u uw vergunning verlengt. Naar dit e-mailadres wordt alle correspondentie van Parkeerservice Noordwijk verstuurd.

Nieuwe vergunning aanvragen

Een nieuwe vergunning vraagt u aan in de webshop of via het Digitaal Loket. Deze vergunningen zijn geldig vanaf 1 juni 2016.

Kentekenwijziging

Als u gedurende de looptijd van uw vergunning een kentekenwijziging wilt doorgeven, is dit mogelijk via de webshop. Wanneer u in de webshop inlogt met de aan u verstrekte inloggegevens kunt u in ‘Mijn account' bij de betreffende vergunning op het huidige kenteken klikken, waarna u een kentekenwijziging kunt doorgeven.

Wanneer u in de gemeente Noordwijk een naheffingsaanslag is opgelegd,  kunt u deze op drie manieren betalen:

 1. Digitaal Loket  (vanaf 8 uur na oplegging tot 7 dagen na oplegging)
 2. Balie (binnen 7 dagen na oplegging)
 3. Invordering
 • Online kunt u betalen vanaf 8 uur tot 7 dagen na oplegging van de naheffingsaanslag. Dit kan gemakkelijk met iDEAL via het Digitaal Loket. Wanneer u tijdig betaald ontvangt u geen factuur van het invorderingskantoor.
 • Bij het Parkeerservicebureau aan de Prins Bernhardstraat 72 kunt u contant of per pin betalen. Wij zijn geopend van maandag t/m zondag 13:00-17.00.
 • Wanneer u niet op één van de bovenstaande wijzen uw naheffing betaalt binnen 8 werkdagen, ontvangt de kentekenhouder van het voertuig binnen 2 tot 3 weken een brief met een duplicaat naheffingsaanslag en de factuur van het kantoor dat namens de gemeente Noordwijk zorgt voor de invordering van de naheffing: Cannock Chase.

De naheffingskosten zijn €42,33 voor 2018
Hier komen de kosten van het eerste uur van de zone waar de naheffing is uitgeschreven bij.  

Voor duplicaten van naheffingen of andere incassovraagstukken kunt u contact opnemen met:
 
Invoned
Saltshof 1020
6604EA Wijchen
tel: 088-4686500
www.invoned.nl

Aankondigingen van Beschikking (de zogenaamde Mulderfeiten) kunt u niet bij ons betalen. Deze worden geïncasseerd door het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Bovenaan op de bon welke u achter uw voorruit heeft ontvangen staat dan: Aankondiging van Beschikking.
 

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen exploiteert en beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact