Veelgestelde vragen boeken

Veelgestelde vragen boeken

Via het boekingsformulier op onze website kunt u gemakkelijk een parkeerplaats boeken in één van de beschikbare P1 parkeergarages naar keuze. U bent daarmee zeker van een parkeerplaats tegen een voordelig tarief.

Na het selecteren van gewenste parkeergarage en product vult u het boekingsformulier in. Hierin vragen wij om uw kenteken. Dit is nodig, omdat u middels kentekenherkenning de parkeergarage in- en uitrijdt.

Na betaling ontvangt u een bevestiging per e-mail en een e-mail voor het activeren van uw account. In dit account kunt u wijzigingen aanbrengen in uw boeking. Een parkeerplaats boeken kan tot 20 minuten voor aankomst.

U kunt tot 20 minuten voor aankomst een parkeerplaats boeken, mits er nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat de voorraad beperkt is. Ons advies is om tijdig te boeken.

Na betaling van uw boeking ontvangt u een bevestigingsmail op het opgegeven e-mailadres. Hierin vindt u praktische informatie met betrekking tot uw boeking. Lees de bevestiging daarom goed door om vervelende situaties te voorkomen.

Het maakt niet uit hoe u uw kenteken invoert, met of zonder streepjes en hoofdletters. Controleer wel altijd of u het juiste kenteken heeft ingevoerd.

Het annuleren van een boeking is niet mogelijk.

In het klantenportaal kunt u wijzigingen (dag van boeking en kenteken) aanbrengen in uw boeking. Klik hier om naar het klantenportaal te gaan.

Let op! U kunt alleen inloggen als u uw account tijdig (binnen 24 uur) heeft geactiveerd. U heeft na boeking een mail ontvangen met hierin een link om uw account te activeren. Indien u geen mail heeft ontvangen of uw account niet op tijd heeft geactiveerd, kunt u ons bereiken via boeken@p1.nl.

Uw boeking werkt op basis van kentekenherkenning. Zonder kenteken kunt u geen boeking doen.

Bij een avondboeking kunt u tussen 18:00 - 23:59 uur inrijden en 6 uur parkeren. De parkeertijd start op het moment van inrijden. Let er wel op dat u tussen 18:00 - 23:59 uur inrijdt, wanneer u eerder of later inrijdt, vervalt uw boeking en betaalt u het reguliere tarief van €5,00 per 50 minuten. 

Indien u uw account voor het klantenportaal tijdig (binnen 24 uur na ontvangst) heeft geactiveerd, kunt u hier inloggen. Indien u uw account niet tijdig heeft geactiveerd, kunt u een e-mail versturen naar boeken@p1.nl. De e-mail voor het activeren van uw account wordt dan opnieuw verstuurd.   

U kunt uw boeking betalen met iDEAL of Creditcard (Visa, Mastercard en Maestro). 

Vermoedelijk heeft uw bank een storing bij het afwikkelen van betalingen. Probeer het later opnieuw.

De P1 Parkeergarages beschikken over kentekenherkenning. Zodra u voor de slagboom staat, wordt uw kenteken herkend. De parkeerkaart wordt u binnen enkele seconden automatisch aangeboden bij de inrit.

Wanneer u een parkeerplek in een P1 parkeergarage heeft geboekt, houden wij een plek voor u bezet in de desbetreffende parkeergarage. Ook als het display bij de parkeergarage op VOL staat, kunt u inrijden. Er is dan namelijk geen plek voor kort parkeerders, maar wel voor parkeerders die geboekt hebben. Houd er rekening mee dat u bij drukte helaas wel in de rij moet wachten om in te rijden.

De gemeente Amsterdam heeft de verkeerssituatie rondom het Centraal Station gewijzigd. Het is niet meer mogelijk om via de Prins Hendrikkade langs Centraal Station te rijden. Deze route is voor autoverkeer gesloten, uitgezonderd voetgangers en fietsers. Ter hoogte van  het kruispunt Prins Hendikkade - Martelaarsgracht (parkeergarage bevindt zich aan de linkerzijde) is er een keerlus aangebracht waar het verkeer uitsluitend rechtsaf of linksaf kan afslaan. U sorteert bij het stoplicht links voor. Als u linksaf slaat kunt u direct de parkeergarage binnenrijden. 

Routebeschrijving

De permanent gewijzigde verkeerssituatie voor Amsterdam Centraal Station heeft invloed op de bereikbaarheid van de parkeergarage indien u uit oostelijke richting komt (S114 en S116). Wij adviseren u daarom om uw navigatie te negeren en te kiezen voor de afslag S102 ( afslag Amsterdam Sloterdijk/Centrum) of S103 (afslag Bos en Lommer/Westerpark). Ook als u vanuit een andere richting komt, adviseren wij u te kiezen voor de afslag S102 of S103. Dit zijn de makkelijkste routes om P1 Parking Amsterdam centraal te bereiken.

U kunt hieronder een uitgebreide routebeschrijving naar P1 Parking Amsterdam centraal downloaden. 

Uw aanrijroute vanaf de A1/A6
Uw aanrijroute vanaf de A2
Uw aanrijroute vanaf de A4
Uw aanrijroute vanaf de A8

Coordinaten voor het gebruik van uw navigatie

De parkeergarage P1 Parking Amsterdam centraal is binnen 10 minuten bereikbaar vanaf de ring. Wij raden aan om in uw navigatie niet het adres maar de coördinaten van de parkeerlocatie te gebruiken:

LET OP! Gebruikt u Google Maps als navigatie? Negeer deze dan en volg bovenstaande route. Google Maps is namelijk nog niet aangepast naar de nieuwe verkeerssituatie.

Lat: 52.378459
Long: 4.897096

52°22'42.452"N 4°53'49.5456"E

De onderstaande routebeschrijvingen zijn het meest praktisch om bij P1 Parking Waterlooplein te komen. 

A10 afslag Zeeburg S114 (aanrijroute A10 zuiden)

  1. Neem de afslag S114 Zeeburg.
  2. Neem de tunnel en sla rechtsaf de Piet Heinkade (S100) op.
  3. Neem de Kattenburgerstraat en volg de S116, volg de bocht naar rechts de Prins Hendrikkade op tot de kruising met de IJtunnel.
  4. Sla linksaf de parallelweg op (Foeliestraat) en rijd rechtdoor de Valkenburgerstraat op.
  5. Na Hotel Ibis Amsterdam Centre Stopera op de Valkenburgerstraat ziet u na een paar honderd meter aan uw rechterhand de ingang van P1 Parking Waterlooplein, Valkenburgerstraat 238.

LET OP: Neem liever niet een route via de Weesperstraat om bij Parkeergarage Waterlooplein te komen, dit duurt langer en is ingewikkelder.

A10 afslag IJtunnel S116 (aanrijroute A10 noorden). 

  1. Volg de S116 en neem de IJtunnel. De IJtunnel gaat over in de Valkenburgerstraat.
  2. Na Hotel Ibis Amsterdam Centre Stopera op de Valkenburgerstraat ziet u na een paar honderd meter aan uw rechterhand de ingang van P1 Parking Waterlooplein, Valkenburgerstraat 238

LET OP: Neem liever niet een route via de Weesperstraat om bij Parkeergarage Waterlooplein te komen, dit duurt langer en is ingewikkelder.

Navigatie:

  1. Adres instellen op S114 (volg wel de route zoals hierboven vermeld) of S116.
  2. Vermijd door uw navigatie aangeboden routes via de Weesperstraat.

De P1 parkeergarages hebben geen speciale inrit voor parkeerders met een boeking. Sommige parkeergarages kennen drukke momenten. Mogelijk moet u even wachten voor u in kunt rijden. Houd hier rekening mee.

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties.

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact