parkeren Glow Eindhoven

Parkeren tijdens GLOW in Eindhoven

9 oktober 2016

Parkeren op de start van beide GLOW routes

GLOW, de grote lichtshow in het centrum van Eindhoven, vindt dit jaar plaats vanaf 12 november t/m 19 november 2016. Grote delen van het centrum zullen afgesloten zijn voor verkeer. Parkeren doet u daarom het beste in de P1 Parking Kennedyplein. Deze parkeergarage is goed te bereiken en ligt naast het Centraal Station van Eindhoven. Beide routes van GLOW lopen direct langs het Kennedyplein en over de parkeergarage .

Wilt u dichterbij het centrum parkeren? Parkeer dan in de P1 Parking Mathildelaan, De parkeergarage ligt direct in het centrum en aan de City Route van GLOW. Deze ruime parkeergarage heeft ruim 1187 parkeerplekken en twee intritten.

In beide parkeergarages betaalt u een tarief van € 0,70 per 15 minuten of  € 19,50 per dag.

Tijdens het festival is het niet mogelijk om de P1 Parking Hooghuis en de P1 Parking Witte dame in te rijden tussen 18.30 en 00.00 uur. Uitrijden is wel mogelijk. Bij de P1 Parking Witte Dame kunt u linksaf via de busbaan uitrijden. Bij de P1 Parking Hooguis kan dit op de reguliere manier.

GLOW festival

Dit jaar zal Eindhoven voor de elfde keer in het teken staat van lichtkunst. Tijdens deze editie zijn er twee routes uitgestippeld die u langs de mooiste kunstwerken leiden.  Kies voor de City-route door het centrum. Hier vindt u projecten met gigantische 3D-video mapping op gebouwen. Of kies voor de Science-Route over het TU/e terrein. Deze route bevat innovatieve projecten die voor het eerst het licht zien. Elke GLOW route bewandelt u in ongeveer 2 tot 2,5 uur. De twee verschillende routes zijn op elkaar aangesloten waardoor u beide routes achtereen kunt lopen.

Nieuw dit jaar zijn de horecapleinen. Maar liefst vijf inspirerende en verassende horeca die passen bij de uitstraling van GLOW. Dit zijn tevens ook de startpunten van de routes. Op ieder plein kunt u van GLOW een object beleven of bekijken terwijl u geniet van een drankje of hapje.

Het festival wordt afgesloten met de GLOW run. Duizenden hardlopers leggen een route af van 5,5 kilometer langs de prachtige kunstwerken. De run eindigt op het TU terrein waar het festival feestelijk wordt afgesloten.

GLOW Eindhoven is gratis toegankelijk en trok voorgaande jaren maar liefst 730.000 bezoekers.

 

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen exploiteert en beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact