jinc logo

MVO: P1 ontvangt scholieren voor een Bliksemstage

4 april 2017

P1 gelooft in gelijke kansen voor ieder kind en is daarom partner geworden van JINC. Deze non-profit organisatie wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven en probeert jongeren te helpen met een goede start op de arbeidsmarkt; door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van relevante workshops. Alle kinderen verdienen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt, ook als zij opgroeien in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken.

Bliksemstage draagt bij aan een beter beroepsbeeld

Tijdens de Bliksemstage brengen jongeren een bedrijfsbezoek van één dagdeel. Door een kijkje achter de schermen te nemen krijgen jongeren een reëler beeld van de verschillende beroepen en mogelijkheden binnen een organisatie zoals P1. Jongeren zijn hierdoor later beter in staat om een keuze te maken voor een specifieke sector of vervolgopleiding.

'De handen uit de mouwen steken'

Op dinsdag 4 april was het dan zover, 8 enthousiaste leerlingen van het Heldring VMBO uit Den Haag brachten een bezoek aan P1 voor een Bliksemstage. Na een korte kennismaking en presentatie over onze organisatie was het tijd om ‘de handen uit de mouwen te steken’. Door het uitvoeren van echte opdrachten maakten de leerlingen kennis met de diverse beroepen binnen P1. Zo mochten ze een order verwerken in onze webshop en werd er een kijkje genomen bij de centrale meldkamer, die in verbinding staat met de P1 parkeergarages in Nederland. 

Een bezoekje aan een parkeergarage konden we uiteraard niet overslaan. Onze leerlingen namen de taken van onze servicemedewerker over en maakten de parkeergarage met de veegmachine schoon. Ze hielden ook de veiligheid in de gaten door het monitoren van camerabeelden. Zo ontdekten ze dat de functie van servicemedewerker een veelzijdige uitdagende baan is met veel verantwoordelijkheid.

Eenmaal terug op kantoor werd de dag afgesloten met een leuke quiz en wonnen Atalay en Melle een dopper. De leerlingen waren enthousiast over de stage en verrast over de mogelijkheden binnen P1.  

P1 kijkt terug op een leuke ochtend en hoopt met de Bliksemstage een positieve bijdrage te hebben geleverd aan de beroeps – of sectorkeuze van deze 8 leerlingen. Succes jongens!

Foto impressie van de dag:

Het vegen van een parkeergarage is best leuk!

Meer informatie over de projecten van JINC is te vinden op www.jinc.nl

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen exploiteert en beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact