Parkeerservice Den Helder

Bernhardplein 75
1781 HK Den Helder
0223 - 614945
psbdenhelder@P1.nl
www.denhelder.nl

Route

Openingstijden

Ma-Vr:
09.00 - 17.00 uur
Za-Zo:
Gesloten

Digitaal Loket

Regel direct online uw parkeer- zaken zoals het aanvragen van een vergunning, het indienen van een bezwaarschrift of het betalen van een naheffing.

Naar digitaal loket

Afschaffing betaald parkeren Den Helder vanaf 1 december 2016

Per 01 december 2016 wordt in de gemeente Den Helder het betaald parkeren tijdelijk afgeschaft. Het gaat hierbij om een proefperiode.
Hiermee vervalt ook de noodzaak voor het gebruik van bewonersvergunningen, bedrijvenvergunningen, diensten vergunningen en/of bezoekerskaart.

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij Parkeerservice Den Helder.
De openingstijden van het Parkeerservice Bureau zijn: maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 18:00 uur, en op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur.
Daarnaast kunt u ook telefonisch via 0223 – 614945 of per mail via psbdenhelder@p1.nl contact opnemen.

Wij vragen uw begrip voor eventuele extra drukte bij het parkeerservicebureau.

Gewijzigde openingstijden

Parkeerservice Den Helder is op de volgende dagen gesloten:
2e Paasdag 17 april 2017
Koningsdag 27 april 2017
Hemelvaartsdag 25 mei 2017
2e Pinksterdag 5 juni 2017

Tijden voor betaald parkeren

Maandag t/m vrijdag: 9.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur

Parkeerplaatsen langs openbare wegen met parkeerautomaat/meter (betalen vooraf)
Zone 1: € 1,86 per uur
Zone 2: € 1,21 per uur
Zone 4: € 1,21 per uur
Zone 5: € 1,86 per uur
Zone 6: € 1,21 per uur

Op de wegen rondom het centrum van Den Helder staan borden die u naar de diverse parkeerterreinen leiden ('P-Route').
Voor belanghebbenden woonachtig of met een bedrijf in zone 4 of 6 en die in het bezit zijn van een belanghebbenden pas is het tarief voor betaald parkeren € 0,60 per 60 minuten.

Er geldt alleen op het Julianaplein een maximum parkeertijd van 1 uur.

Openingstijden parkeergarage Konickshoek

Parkeergarage Koninckshoek Blauwe zone (Maximaal 3 uur parkeren in combinatie met een parkeerschijf):

Maandag t/m woensdag: 8.00 tot 19.30 uur
Donderdag: 8.00 tot 21.30 uur
Vrijdag: 8.00 tot 19.30 uur
Zaterdag: 8.00 tot 19.30 uur
Zondag: 12.00 tot 18.30 uur.

Openingstijden parkeergarage Sluisdijk

Parkeergarage Sluisdijk altijd 24 uur per dag uitrijden mogelijk:

Vrijdag t/m woensdag: 7.00 tot 19.00 uur
Donderdag: 7.00 tot 21.30 uur

Download overzicht parkeerzones 
Download Algemene Voorwaarden vergunningen 

Bewoners en bedrijven in de vergunningsgebieden komen in aanmerking voor een parkeervergunning. Hieronder staan de criteria voor het verkrijgen van een parkeervergunning kort samengevat weergegeven. Bij de toetsing zijn de regels gesteld in de gemeentelijke parkeerverordening voor vergunning parkeren maatgevend.

Parkeervergunning bewoners

Bewoners van het centrumgebied die in bezit zijn van een auto, of aan wie een auto voor langere termijn beschikbaar gesteld is, komen in aanmerking voor een parkeervergunning. Met deze vergunning kan worden geparkeerd in de aangegeven Zone(s). Deze vindt u in het Overzicht Parkeerzones Den Helder.
De kosten voor een bewonersvergunning bedragen € 38,37 per maand. De vergunning wordt op kenteken afgegeven.

Parkeervergunning bedrijven

Ieder bedrijf komt in aanmerking voor een parkeervergunning voor de zone 1 & 2. Met deze vergunning kan worden geparkeerd in de aangegeven zone(s). Deze vindt u in het Overzicht Parkeerzones Den Helder.

  • De kosten voor een jaarvergunning in zone 1 bedragen € 383,69 per jaar. (€ 31,98 per maand of gedeelte hiervan).
  • De kosten voor een jaarvergunning in zone 2, 4 of 6 bedragen € 191,84 per jaar (€ 15,99 per maand of gedeelte hiervan).
  • De vergunning wordt op naam afgegeven.
  • Werknemers van bedrijven in het centrum komen alleen in aanmerking voor een vergunning in Zone 2.

Verhuur van parkeerplaatsen (alleen Garage Koninckshoek)

  • Garage Koninckshoek € 26,28 per maand.

De borg voor de pas en sleutels bedraagt € 50,- en wordt terug gestort op uw bank/giro rekening bij inlevering.

Abonnement Sluisdijkgarage

Sinds 1 september 2013 kunnen bewoners en bedrijven die binnen een straal van 250m wonen of gevestigd zijn een abonnement aanvragen.
De kosten voor het abonnement per maand zijn: € 10,- incl BTW.
De borg voor de 2 passen bedraagt € 50,- en wordt terug gestort op uw bank/giro rekening bij inlevering.

Als u in het bezit bent van een landelijke invalidenparkeerkaart dient u zich te houden aan de regels die gelden voor het betaald parkeren.

Indien u een bon (Aankondiging van Beschikking) heeft gekregen van de politie of Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) kunt u bezwaarschrift indienen bij de Officier van Justitie, zie de informatie hierover op de bon. U dient dan te wachten met het indienen van een bezwaarschrift totdat u de acceptgirokaart van het CJIB heeft ontvangen, hierop staat aangegeven hoe u moet handelen in deze bezwaarprocedure.

 

Als u gedurende de looptijd van uw vergunning een kentekenwijziging wilt doorgeven, is dit mogelijk via de webshop. Wanneer u in de webshop inlogt met de aan u verstrekte inloggegevens of uw DigiD kunt u in 'Mijn account' bij de betreffende vergunning op het huidige kenteken klikken, waarna u een kentekenwijziging kunt doorgeven.

U kunt zowel een tijdelijke als een permanente kentekenwijziging doorgeven. Een tijdelijke kentekenwijziging kunt u  doorgeven als u bijvoorbeeld vervangend vervoer heeft. De wijziging is maximaal 7 dagen geldig. Indien u permanent een andere auto heeft, dient u een permanente kentekenwijziging door te geven. 

Houdt u er rekening mee dat het pasje niet de parkeervergunning is, maar slechts een hulpmiddel. Als u een kentekenwijziging doorgeeft, wordt uw vergunning aangepast, maar houdt u hetzelfde pasje.
 

Klik hier om naar de webshop te gaan of op ‘Digitaal loket’ om naar de webshop te gaan.

Vergunning aanvragen

Door gebruik te maken van uw DigiD-account kunt u eenvoudig en snel uw parkeervergunning aanvragen. Indien u geen DigiD-account heeft, dient u zelf uw persoonsgegevens in te vullen. Indien u Windows XP gebruikt in combinatie met Internet Explorer 8 of lager bent u mogelijk niet meer in staat om in te loggen met een DigiD-account.

Vervolgens kunt u voor het gewenste product kiezen. Na productkeuze kunt u het kenteken van uw voertuig opgeven. Dit kenteken wordt direct getoetst bij het RDW aan de hand van BSN en kenteken. Indien het kenteken niet op naam van de aanvrager staat zal er om een kentekenbewijs en een berijdersverklaring gevraagd worden. Deze kunt u als bijlage uploaden.

Vervolgens dient u de ingevulde gegevens te controleren en te bevestigen. Na bevestiging kunt u indien u nog een product nodig heeft kiezen voor ‘nog een aanvraag indienen”, of betalen via iDEAL of factuur. De iDEAL betalingen zullen sneller verwerkt zijn dan betalingen per factuur.

Let op: indien u in het verleden een aanvraag heeft gedaan via de oude webshop dan kunt u uw oude inloggegevens niet meer gebruiken! U maakt een nieuw account aan door in te loggen met uw DigiD-account of door u persoonsgegevens in te vullen. Per e-mailadres kunt u één account aanmaken.

 

 

Aankondigingen van Beschikking (de zogenaamde Mulderfeiten) kunt u niet online betalen. Deze worden geïncasseerd door het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Bovenaan op de bon welke u achter uw voorruit heeft ontvangen staat dan: Aankondiging van Beschikking.
 

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen exploiteert en beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact