Private Parkeerexploitanten slaan de handen ineen

Private Parkeerexploitanten slaan de handen ineen

29 mei 2017

P1, Q-Park en Interparking behartigen sinds kort de gemeenschappelijke belangen van de private parkeerexploitanten. Binnen Vexpan bestaat nu de nieuwe brancheorganisatie Exploitanten.

Alle private parkeerexploitanten zijn welkom

Naast de initiatiefnemers zijn uiteraard ook andere private parkeerexploitanten welkom in deze brancheorganisatie. Gesprekken daartoe zijn gaande. Als brancheorganisatie kan meerwaarde geboden worden in de gemeenschappelijke en randvoorwaardelijke sfeer. De verwachting is dan ook dat meerdere professionele exploitanten zich zullen aansluiten.

Onderzoeksopdrachten Erasmusuniversiteit en VU Amsterdam

Samen is het mogelijk om projecten uit te voeren die alle private parkeerexploitanten bezig houden. Voor het EPA-congres (European Parking Association) wil de brancheorganisatie een antwoord te geven op de vraag in hoeverre verandering van parkeerbeleid effect heeft op de duur van winkelbezoek met de auto en op de winkelbestedingen. Met name over dit onderwerp verschillen de meningen, maar er is weinig tot geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Wat zijn nu de feitelijke effecten? Voor dit eerste onderzoek zijn onderzoekers Giuliano Mingardo (EUR) en Jos van Ommeren (VU) gevraagd om dit samen te onderzoeken.

De onderzoeken worden vanuit de brancheorganisatie opgezet en gefinancierd om een serieuze bijdrage te kunnen leveren aan discussies over parkeren en werkelijke feiten naast meningen te kunnen plaatsen. De eerste resultaten van dit onderzoek zullen in september op het EPA-congres in Rotterdam gepresenteerd worden.

Debat over parkeren

De organisatie streeft ernaar de private parkeerexploitanten een duidelijke stem in parkeerland te geven,  en om samen met gemeenten, detailhandel Nederland, de ANWB en andere organisaties een vruchtbaar debat te voeren over parkeren. Moet parkeren altijd gratis zijn? Zijn er ook andere oplossingen? Hoe bereiken en informeren we onze klanten beter over beleid? Op basis van zo betrouwbaar mogelijke cijfers kunnen we een beter debat voeren en tot goede resultaten komen.

Wilt u informatie over dit onderwerp aanvragen? Vul dan hier het contactformulier in

Bron: Parkeer24.nl 

 

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties.

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact