parkeergarages P1

Parkeren in een parkeergarage in de binnenstad is vaak goedkoper dan parkeren op straat

13 september 2018

Parkeren in een parkeergarage in de binnenstad is vaak goedkoper dan parkeren op straat. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de Consumentenbond. In dit onderzoek zijn de parkeertarieven op straat en in parkeergarages van 32 stadscentra op een rij gezet.

Parkeertarieven op straat

Parkeren op straat door dagjesmensen wordt door gemeenten erg ontmoedigd. De parkeerplaatsen op straat zijn vooral bedoeld voor bewoners en hun bezoekers. Om deze reden zijn de parkeertarieven op straat in de meeste binnensteden erg hoog. Zo betaal je in Amsterdam €5,- per uur en op bepaalde plekken wel €7,50 per uur. In Utrecht kan het uurtarief op straat oplopen tot €4,71 per uur en in Rotterdam tot €4,- per uur. Daarnaast is het in bepaalde gebieden alleen mogelijk om verplichte en dure dagkaarten aan te schaffen, zoals in Delft (29,50) en Dordrecht (€22,40). 

Parkeertarieven parkeergarages

Parkeren in een parkeergarage is niet per definitie duurder dan parkeren op straat. Het gemiddelde uurtarief op straat is €3,94 en in een parkeergarage €2,74. De verschillen tussen parkeergarages kunnen wel erg groot zijn. Om deze is reden is het verstandig om goed voorbereid de deur uit te gaan en niet de eerste en beste parkeergarage in te rijden. Zo kan er soms wel tientallen euro's bespaard worden op de parkeerkosten.  

Parkeertarieven P1 parkeergarages
 

Amsterdam

De tarieven van de parkeergarages, die door P1 worden beheerd en geëploiteerd, zijn ook meegenomen in dit onderzoek en blijken mee te vallen. Zo betaal je in P1 Parking Amsterdam Centrum en P1 Parking Waterlooplein in het centrum van Amsterdam €5,- per uur, terwijl de parkeertarieven in andere parkeergarages op kunnen lopen tot wel €9,- per uur. Het parkeertarief op straat is ook €5,- per uur en op sommige plekken zelfs €7,50 per uur.

Daarnaast is het mogelijk om in de P1 parkeergarages online een parkeerplaats te boeken. Je betaalt dan €20,- voor 24 uur parkeren en €10,- voor de hele avond parkeren na 18.00 uur. Wanneer je een parkeerplaats voor 24 uur boekt, betaal je €0,83 per uur!

Den Haag, Eindhoven, Tilburg en Leiden

Ook in de 'P1 parkeergarages' in de andere grote binnensteden zoals, Den Haag, Eindhoven, Tilburg en Leiden, zijn de parkeertarieven lager dan of gelijk aan de parkeertarieven op straat en andere parkeergarages in de buurt. Zo is het uurtarief in P1 Parking Mathildelaan en P1 Parking de Witte Dame €2,80 per uur en kan het parkeertarief op straat oplopen tot wel €3,50 per uur.

Hieronder vind je een overzicht van de parkeertarieven van enkele 'P1 parkeergarages' in deze binnensteden:

  • Parkeergarage Turfmarkt in Den Haag: €2,50 per uur;
  • Parkeergarage Stadhuis in Den Haag: €2,00 per uur;
  • P1 Parking Mathildelaan in Eindhoven: €2,80 per uur;
  • P1 Parking de Witte Dame in Eindhoven: €2,80 per uur;
  • Parkeergarage Knegtel in Tilburg: €1,90 per uur;
  • Parkeergarage Haarlemmerstraat in Leiden: €1,50 per uur.

Lees hier het artikel van de Consumentenbond

Bron: consumentenbond.nl, 2018

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties.

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact