P1 behaalt ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging

P1 behaalt ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging

20 juli 2017

Sinds 13 juni 2017 is P1 als eerste en enige parkeerbedrijf in Nederland in het bezit van het  ISO 27001 certificaat. ISO 27001 is dé internationale norm voor informatiebeveiliging. Met het behalen van het certificaat toont P1 aan de gegevens van opdrachtgevers, parkeerders en medewerkers op een procesmatige wijze te beveiligen waarbij de privacy te allen tijde is gewaarborgd. 

Goede beveiliging
P1 verwerkt persoonsgegevens met het oog op haar dienstverlening. Dit zijn vaak klantgegevens die een bijzondere status hebben in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). Een belangrijk onderdeel van het certificeringstraject was het aanleggen van een Information Security Management System, waarin beleid en afspraken rondom informatiebeveiliging centraal worden beheerd. Sleutelwoorden in dit systeem zijn de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie. Hans Bastiaanssen, Chief Information Security Officer van P1: “We zijn heel erg blij met het behalen van het certificaat. Niet alleen onze dienstverlening op de diverse parkeerlocaties en onze interne automatisering zijn gecertificeerd, ook onze gehele digitale dienstverlening valt eronder. Het behalen van het ISO 27001 certificaat is een belangrijk signaal dat we het informatieproces goed beheersen en dat alle gegevens goed zijn beveiligd. En daar zijn we trots op!”.

Informatiebeveiliging en privacy absolute prioriteit
“Aan het certificeren is een zorgvuldig proces voorafgegaan. Het beschermen van de gegevens van onze opdrachtgevers en parkeerders is een prioriteit. Dat was ook de intrinsieke motivatie om het ISO 27001 certificaat te behalen. We beschikken nu over een managementsysteem dat ervoor zorgt dat we effectief met mogelijke incidenten kunnen omgaan en naadloos aansluit bij onze andere certificering zoals ISO 9001, ISO 14001 en VCA**. Alle medewerkers zijn intensief getraind met de focus om zichzelf te blijven verbeteren. Dit toetsen we regelmatig door audits uit te voeren, zowel bij onszelf alsook bij onze kernleveranciers”, besluit Bastiaanssen.

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen exploiteert en beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact