Amsterdam

1

P1 Parking Amsterdam centraal

Prins Hendrikkade 20 a

 • 410
 • 6
 • Vrij
2

P1 Parking Waterlooplein

Valkenburgerstraat 238

 • 195
 • 4
 • Vrij
3

Minerva parking

Koivistokade 36

 • 600

4

Parkeergarage Argentinië

Oostelijke Handelskade 863

 • 369

5

Parkeergarage AH Stadionplein

Stadionplein 115

 • 118
 • 2

6

Parkeergarage Houthavens

Danzigerkade 23

 • 600

7

Parkeergarage Stadionplein Zuid

Stadionplein 294

 • 220
 • 4

8

Parkeerterrein De Overkant

Gedempte Hamerkanaal 223

 • 200

Parkeren in Amsterdam

Parkeren in Amsterdam is niet goedkoop. Met een tarief dat kan oplopen tot €8 per uur heeft de Nederlandse hoofdstad het hoogste parkeertarief van Nederland. Wilt u niet teveel betalen voor een parkeerplaats maar wilt u wel in het centrum parkeren? Lees dan verder!

P1 heeft meerdere parkeerlocaties in en rondom het centrum van Amsterdam. Wilt u direct in het centrum parkeren? Parkeer dan in de P1 Parking Amsterdam centraal of P1 Parking Waterlooplein. Beide parkeergarages bieden een gunstig tarief, zijn 24 uur per dag geopend en zijn eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg.

Parkeren P1 Parking Amsterdam centraal

In de P1 Parking Amsterdam centraal parkeert u direct in het centrum. Onze parkeergarage in Amsterdam is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en er is altijd een servicemedewerker aanwezig. De parkeergarage is gelegen aan de Prins Hendrikkade 20a, naast het Amsterdam Centraal Station. Vanaf de ring bent u in 10 minuten in onze parkeergarage. Onderstaand de coördinaten voor uw navigatie en de routebeschrijving vanaf de meest gebruikte S routes.

Coördinaten voor navigatie
Lat: 52.378459
Long: 4.897096

52°22'42.452"N 4°53'49.5456"E

Routebeschrijving S103 
Als u vanaf de A10 de S103 volgt bevindt de ingang van de parkeergarage zich aan uw linkerkant ter hoogte van de kruising Prins Hendrikkade - Martelaarsgracht. Om de ingang van de parkeergarage te bereiken moet u bij de keerlus keren (linksaf). U kunt na het keren de parkeergarage P1 Parking Amsterdam centraal direct inrijden.

Routebeschrijving S102
Als u vanaf de A10 de S102 volgt gaat u op de kruising Tasmanstraat en Houtmankade niet rechtsaf (navigatie negeren), maar rechtdoor de Westerdoksdijk op. De Westerdoksdijk rijdt u af tot aan kruispunt Westerdoksdijk - Droogbak. Hier slaat u rechtsaf. U rijdt de volledige Droogbak af en slaat bij het kruispunt linksaf de Prins Hendrikkade op. Op de Prins Hendrikkade bevindt zich ter hoogte van kruispunt Prins Hendrikkade - Martelaarsgracht een keerlus. Bij de keerlus keert u (linksaf). U kunt na het keren de parkeergarage P1 Parking Amsterdam centraal direct inrijden.  

Toeristsiche trekpleisters in de buurt van P1 Parking Amsterdam centraal

Vanuit de parkeergarage bent u direct in de binnenstad. Locaties zoals De Zeedijk, de Kalverstraat, de Dam, De Nieuwe Kerk, Paleis op de Dam, Madame Tussauds, BODY WORLD, De Bijenkorf, het Rokin, de Nieuwe Zijdsvoorburgwal, het Spui, het Leidseplein, de Leidsestraat en Paleis van justitie IJdok zijn binnen enkele minuten ter voet te bereiken.

Daarnaast ligt deze parkeergarage naast het Centraal Station, de metro en het centrale busplatform. U kunt vanaf hier gemakkelijk verder reizen naar uw eindbestemming.

Of u nou een paar uurtjes of een paar dagen in Amsterdam doorbrengt, de P1 Parking Amsterdam centraal is de ideale parkeergarage in het centrum van Amsterdam.

Parkeren P1 Parking Waterlooplein

U kunt tevens in P1 Parking Waterlooplein parkeren. Deze parkeergarage ligt ook in het centrum, vlakbij toeristische trekpleisters zoals het Joods Historisch museum en het Scheepvaartmuseum. Vanaf de ring bent u in slechts 10 minuten bij de entree van P1 Parking Waterlooplein. Wij adviseren u om de S114 of S116 aan te houden.

De onderstaande routebeschrijvingen zijn het meest praktisch om bij P1 Parking Waterlooplein te komen. 

A10 afslag Zeeburg S114 (aanrijroute A10 zuiden)

 1. Neem de afslag S114 Zeeburg.
 2. Neem de tunnel en sla rechtsaf de Piet Heinkade (S100) op.
 3. Neem de Kattenburgerstraat en volg de S116, volg de bocht naar rechts de Prins Hendrikkade op tot de kruising met de IJtunnel.
 4. Sla linksaf de parallelweg op (Foeliestraat) en rijd rechtdoor de Valkenburgerstraat op.
 5. Na Hotel Ibis Amsterdam Centre Stopera op de Valkenburgerstraat ziet u na een paar honderd meter aan uw rechterhand de ingang van P1 Parking Waterlooplein, Valkenburgerstraat 238.

LET OP: Neem liever niet een route via de Weesperstraat om bij Parkeergarage Waterlooplein te komen, dit duurt langer en is ingewikkelder.

A10 afslag IJtunnel S116 (aanrijroute A10 noorden). 

 1. Volg de S116 en neem de IJtunnel. De IJtunnel gaat over in de Valkenburgerstraat.
 2. Na Hotel Ibis Amsterdam Centre Stopera op de Valkenburgerstraat ziet u na een paar honderd meter aan uw rechterhand de ingang van P1 Parking Waterlooplein, Valkenburgerstraat 238

LET OP: Neem liever niet een route via de Weesperstraat om bij Parkeergarage Waterlooplein te komen, dit duurt langer en is ingewikkelder.

Navigatie:

 1. Adres instellen op S114 (volg wel de route zoals hierboven vermeld) of S116.
 2. Vermijd door uw navigatie aangeboden routes via de Weesperstraat.


Toeristische trekpleisters in de buurt van P1 Parking Waterlooplein

In de buurt van parkeergarage P1 Parking Waterlooplein zijn er tal van toeristische trekpleisters zoals het Joods Historisch museum, het Scheepvaartmuseum en de Nieuwmarkt. 

Ook als u een avondje naar Carre gaat is P1 Parking Waterlooplein een goede parkeergarage op te parkeren. U loopt in slechts 10 minuten naar het Koninklijk Theater Carré. 


Goedkoop Parkeren in Amsterdam centrum

Bent u van plan om langer dan 4 uur te parkeren in het centrum van Amsterdam? Boek dan van te voren uw parkeerplaats en krijg een fikse korting op het dagtarief! Met onze parkeeractie 20voor020 parkeert u voor slechts €20 24 uur in de P1 Parking Amsterdam centraal of P1 Parking Waterlooplein. 

Een parkeerplaats boeken doet u eenvoudig online. U kunt tot 20 minuten voor aanvang nog reserveren. Door middel van kentekenherkenning gaat de slagboom automatisch voor u open als u binnen komt rijden. U rekent online het tarief af en vervolgens mag u voor de door u gewenste duur parkeren in de parkeergarage. Parkeert u langer? Dan betaalt u de resterende tijd tegen het reguliere tarief. U kunt tot 14 dagen achtereen een parkeerplaats boeken.

Met de optie onbeperkt in- en uitrijden kunt u de parkeergarage verlaten en betreden wanneer u wilt. Voor deze optie betaalt u €5 extra per dag.   

Ga voor meer informatie naar www.p1.nl/boeken en boek direct uw parkeerplaats.

Parkeerabonnement P1 Parking Amsterdam centraal en P1 Parking Waterlooplein

Voor de P1 Parking Amsterdam centraal en P1 Parking Waterlooplein verkopen wij diverse type parkeerabonnementen. Wij bieden zakelijke abonnementen aan zoals 5 dagen (ma-vrij) 24/7 parkeren, abonnementen voor overnachtingen (ma-vrij), abonnementen voor overnachting + weekend en een 24/7 abonnement voor bewoners. Alle abonnementen zijn af te sluiten voor 1 maand of voor een heel jaar. 

Heeft u interesse in een parkeerabonnement? Bekijk dan hier ons aanbod in abonnementen.

Waardekaarten & Groepsreserveringen parkeergarages P1 Parking Amsterdam centraal en P1 Parking Waterlooplein

Indien u uitrijkaarten en-/of uur waarde kaarten wilt bestellen, dan kunt u het beste contact opnemen met onze afdeling verkoop. Minimale afname is 50 stuks.
e: verkoop@p1.nl
t: 070 - 370 50 70.
ma t/m vrij: 8.30 – 17.00 uur.

Voor groepsreserveringen neemt u ook contact op met de afdeling verkoop. Voor groepsreserveringen geldt een minimum van 20 voertuigen.

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen exploiteert en beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact