Parkeren in Amsterdam

Parkeren Amsterdam

Kosten parkeren in Amsterdam

Parkeren in Amsterdam is niet goedkoop. Met een tarief dat kan oplopen tot €8 per uur heeft de Nederlandse hoofdstad het hoogste parkeertarief van Nederland. Wilt u niet teveel betalen voor een parkeerplaats maar wilt u wel in het centrum parkeren? Lees dan verder!

De acht parkeerlocaties van P1 in Amsterdam

P1 heeft acht parkeerlocaties in en rondom het centrum van Amsterdam. Wilt u direct in het centrum parkeren? Parkeer dan in onze locatie P1 Parking Amsterdam centraal. Deze parkeergarage ligt naast het Centraal Station van Amsterdam. Een andere parkeergarage in hartje centrum is P1 Parking Waterlooplein. 

Beide parkeergarages bieden een gunstig tarief, zijn 24 uur per dag geopend en zijn eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg. U kunt deze twee parkeergarages makkelijk online reserveren via onze website.

Daarnaast kunt u terecht bij onze overige vijf parkeerlocaties in Amsterdam:

 • Minvera parking
 • Parkeergarage AH Stadionplein
 • Parkeergarage Houthavens
 • Parkeergarage Stadionplein Zuid
 • Parkeerterrein De Overkant
 • Parkeergarage Argentinië (alleen vergunnighouders) 

Doordat de P1 Parkings in Amsterdam verspreid zijn over de stad, zijn bijna alle toeristische trekpleisters op loopafstand te bereiken.

Parkeerplaats in Amsterdam reserveren

U kunt voordelig een parkeerplaats reserveren in Amsterdam. Profiteer van ons online actietarief van slechts €20,- per dag of €10,- voor de hele avond. Bij Evening Parking kunt u inrijden na 18.00 uur. Vanaf het tijdstip van inrijden kunt u 6 uur parkeren. U heeft de keuze uit twee parkings midden in het centrum van Amsterdam. 

Parkeergarage Amsterdam centraal

De parkeergarage ligt aan de Prins Hendrikkade 20a, naast het Amsterdam Centraal Station. Vanaf de ring bent u in 10 minuten in onze parkeergarage. Hieronder vindt u de coordinaten voor uw navigatie en de routebeschrijving vanaf de meest gebruikte S routes.

Coördinaten voor navigatie
Lat: 52.378459
Long: 4.897096

52°22'42.452"N 4°53'49.5456"E

Toeristsiche trekpleisters in de buurt van P1 Parking Amsterdam centraal

Vanuit de parkeergarage bent u direct in de binnenstad.Populaire locaties zijn binnen enkele minuten te voet bereikbaar, bijvoorbeeld

 • De Zeedijk
 • De Kalverstraat
 • De Dam
 • De Nieuwe Kerk
 • Paleis op de Dam
 • Madame Tussauds
 • BODY WORLD
 • De Bijenkorf
 • Het Rokin
 • De Nieuwe Zijdsvoorburgwal
 • Het Spui
 • Het Leidseplein
 • De Leidsestraat

Daarnaast ligt deze parkeergarage naast het Centraal Station, de metro en het centrale busplatform. U kunt vanaf hier gemakkelijk verder reizen naar uw eindbestemming. Of u nou een paar uurtjes of een paar dagen in Amsterdam doorbrengt, de P1 Parking Amsterdam centraal is de ideale parkeergarage in het centrum van Amsterdam.

Parkeergarage Waterlooplein

U kunt ook in P1 Parking Waterlooplein parkeren. Deze parkeergarage ligt ook in het centrum, vlakbij toeristische trekpleisters zoals het Joods Historisch museum en het Scheepvaartmuseum. Vanaf de ring bent u in slechts 10 minuten bij de entree van P1 Parking Waterlooplein. Wij adviseren u om de S114 en S116 aan te houden. 

Let op: Neem liever niet een route via de Weesperstraat om bij parkeergarage Waterlooplein te komen, dit duurt langer en is ingewikkelder.

Toeristische trekpleisters in de buurt van P1 Parking Waterlooplein

In de buurt van parkeergarage P1 Parking Waterlooplein zijn tal van populaire toeristische plekken, zoals het Joods Historisch museum, het Scheepvaartmuseum en de Nieuwmarkt. Ook als u een avondje naar Carré gaat is P1 Parking Waterlooplein een goede parkeergarage om te parkeren. U loopt in slechts 10 minuten naar het Koninklijk Theater Carré.

Goedkoop parkeren in Amsterdam centrum

Bent u van plan om langer dan 4 uur te parkeren in het centrum van Amsterdam? Boek dan van te voren uw parkeerplaats en krijg een fikse korting op het dagtarief! met onze parkeeractie '20voor020' parkeert u 24 uur in de P1 Parking Amsterdam central of P1 Parking Waterlooplein voor slechts €20,-.

U boekt een parkeerplaats eenvoudig online. U kunt tot 20 minuten voor aanvang nog reserveren. Door middel van kentekenherkenning gaat de slagboom automatisch voor u open als u binnen komt rijden. U rekent online het tarief af en vervolgens mag u, voor de door u gewenste duur, parkeren in de parkeergarage. Parkeert u langer? Dan betaalt u de resterende tijd tegen het reguliere tarief. U kunt tot 14 dagen achtereen een parkeerplaats boeken.

Met de optie onbeperkt in - en uitrijden kunt u de parkeergarage verlaten en betreden wanneer u wilt. Voor deze optie betaalt u €5,- extra per dag. Ga voor meer informatie naar www.p1.nl/boeken en boek direct uw parkeerplaats.

Parkeerabonnement P1 Parking Amsterdam 

Wij verkopen diverse type parkeerabonnementen voor de P1 Parking Amsterdam centraal en P1 Parking Waterlooplein. Wij bieden zakelijke abonnementen aan zoals:

 • 5 dagen 24/7 parkeren (ma - vrij)
 • Abonnementen voor overnachtingen (ma-vrij)
 • Abonnementen voor overnachting + weekend
 • Een 24/7 abonnement voor bewoners

Waardekaarten & Groepsreserveringen 

Indien u uitrijkaarten en-/of uur waarde kaarten wilt bestellen, dan kunt u het beste contact opnemen met onze afdeling verkoop. Minimale afname is 50 stuks.

Voor groepsreserveringen neemt u ook contact op met de afdeling verkoop. Voor groepsreserveringen geldt een minimum van 20 voertuigen.

Afdeling verkoop: Wij zijn telefonisch bereikbaar via 070-3705070 of per mail via verkoop@p1.nl. Van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.

Heeft u vragen?

Met vragen kunt u terecht bij P1 Parking 070 - 370 50 70.  Daarnaast kunt u ook per mail contact opnemen via verkoop@p1.nl. 

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen exploiteert en beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact