Parkeerservice Den Helder


Den Helder
088-1261411
psbdenhelder@P1.nl
www.denhelder.nl

Route

Openingstijden

Ma-Vr:
08:30-17:00 (telefonisch)

Digitaal Loket

Regel hier direct uw parkeerzaken.

Naar digitaal loket

P1 verwerkt namens de gemeente Den Helder de aanvraag van parkeerontheffingen, de aanvraag van abonnementen in parkeergarage Sluisdijk en de verhuur van parkeerplaatsen in parkeergarage Koninckshoek. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over. U regelt uw parkeerzaken makkelijk en snel via het Digitaal Loket. 

Wanneer u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart, mag u in het centrum van Den Helder de gehele dag gratis parkeren. Hierbij maakt het niet uit of u op een gehandicaptenparkeerplaats staat of op een gewone parkeerplaats.

 

Let op! Indien u buiten een parkeervak staat, zoals binnen bepaalde grenzen reeds is toegestaan, moet er wel een parkeerschrijf worden gebruikt en geldt een maximale parkeertijd van 3 uur.

Heeft u een bon (Aankondiging van Beschikking) gekregen van de politie of Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA)? U kunt een bezwaarschrift indienen bij de Officier van Justitie, zie de informatie hierover op de bon. U dient dan te wachten met het indienen van een bezwaarschrift, totdat u de acceptgirokaart van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) heeft ontvangen. Hierop staat aangegeven hoe u moet handelen in deze bezwaarprocedure.

Abonnement Sluisdijkgarage

Bewoners en bedrijven die binnen een straal van 250 meter van de Sluisdijkgarage wonen of gevestigd zijn, kunnen een abonnement aanvragen. De maandelijkse kosten voor dit abonnement zijn: €25,- inclusief BTW. Er wordt bij toekenning van dit abonnement één pas uitgegeven. Voor de uitgifte van de pas betaalt u eenmalig €5,- administratiekosten. 

Abonnement Koninckshoek

Het is mogelijk om een parkeerplaats te huren in parkeergarage Koninckshoek. De maandelijkse kosten voor de huur van een parkeerplaats in deze parkeergarage zijn €34,13 inclusief BTW. U ontvangt hierbij een tag voor toegang. Voor deze tag betaalt u een borg van €50,-. Dit bedrag wordt bij inlevering van de tag weer teruggestort op uw rekening.

U regelt het aanvragen of wijzigen van uw abonnement makkelijk en snel via het Digitaal Loket. 

 

Kentekenwijziging doorgeven

Wilt u gedurende de looptijd van uw ontheffing een kentekenwijziging doorgeven? Dit kan in de webshop. U logt hierbij eerst in met de aan u verstrekte inloggegevens of uw DigiD, gaat vervolgens naar 'Mijn account' en klikt op de betreffende ontheffing. Het is mogelijk om zowel een tijdelijke als permanente kentekenwijziging door te geven. Een tijdelijke kentekenwijziging kunt u doorgeven als u bijvoorbeeld vervangend vervoer heeft. De wijziging is maximaal 7 dagen geldig. Indien u permanent een andere auto heeft, dient u een permanente kentekenwijziging door te geven. De kosten voor een permanente kentekenwijziging bedragen € 11,25 per wijziging.

Bewoners en bedrijven die in de blauwe zone zijn gevestigd, komen in aanmerking voor een parkeerontheffing. U kunt een ontheffing aanvragen via de webshop. Hieronder staan de criteria voor het verkrijgen van een parkeerontheffing beschreven.

Parkeerontheffing voor bewoners

Bewoners van het centrumgebied die in bezit zijn van een auto, of aan wie een auto voor langere termijn beschikbaar is gesteld, komen in aanmerking voor een parkeerontheffing. Met deze ontheffing kan worden geparkeerd in de aangegeven zone. Deze vindt u in het Overzicht Parkeerzones Den Helder. De legeskosten voor het aanvragen van een bewonersontheffing bedragen € 42,60 per jaar of een gedeelte daarvan. De ontheffing wordt op kenteken afgegeven.

Parkeerontheffing voor bedrijven

Bedrijven die gevestigd zijn in het centrumgebied komen in aanmerking voor een parkeerontheffing. De bedrijfsontheffing kan op kenteken worden verstrekt. (Let op: voorheen kon dit ook als bedrijfsnaam; dit is nu niet meer mogelijk.) De legeskosten voor het aanvragen van een bedrijfsontheffing bedragen € 42,60 per jaar of een gedeelte daarvan.

Het kenteken dient op naam van het bedrijf te staan. U kunt dit aantonen doormiddel van een kopie van het kentekenbewijs te uploaden. Staat de auto niet op bedrijfsnaam? Dan dient u een berijdersverklaring van de leasemaatschappij te uploaden of een werkgeversklaring dat u met een privé-auto gaat parkeren. 

Het aantal te verlenen ontheffingen bedraagt maximaal 2 per bedrijf. Indien er over eigen parkeergelegenheid kan worden beschikt, wordt dit aantal afgetrokken van het aantal ontheffingen, waarvoor u in aanmerking komt.

Parkeren in een blauwe zone

In een blauwe zone kunt u per 1 maart maximaal 3 uur parkeren, van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur. U moet dan gebruik maken van een parkeerschijf. Buiten deze tijden kunt u onbeperkt en gratis parkeren in de blauwe zones.

Openingstijden parkeergarage Konickshoek

Parkeergarage Koninckshoek Blauwe zone (Maximaal 3 uur parkeren in combinatie met een parkeerschijf):

Openingstijden parkeergarage Sluisdijk

Parkeergarage Sluisdijk altijd 24 uur per dag uitrijden mogelijk:

Na inrijden zijn de eerste 3 uur gratis, daarna betaalt u €1,00 per uur.

Parkeren in Den Helder is meestal gratis. In het centrum - en bij enkele gebieden daarbuiten - zijn er blauwe zones om lang-parkeren bij winkelcentra te voorkomen. Bewoners en ondernemers binnen een blauwe zone kunnen bij Parkeerservice Den Helder een ontheffing aanvragen. Onder het tabblad ontheffingen vindt u hier meer informatie over.

Blauwe zones in het centrum

In het centrum zijn de volgende 3 parkeerzones ingesteld:

  • zone 1: Centrum
  • zone 2: Van Galenbuurt zuid-oost
  • zone 3: Sluisdijkbuurt

En drie zones buiten het centrum:

  • zone 4: Het Nieuwe Diep
  • zone 5: Weststraat-Keizersgracht
  • zone 6: Kerkgracht

Bij het parkeren in een blauwe zone moet u gebruik maken van een parkeerschijf. De maximale parkeerduur in de blauwe zones is 3 uur. Uitzondering daarop is Zone 5: Weststraat-Keizersgracht, waar de maximale parkeerduur 5 uur is. De zone-maatregel geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur. Buiten deze tijden kunt u onbeperkt en gratis parkeren in de blauwe zones. 

Onderstaande kaart geeft de zones weer.

 

 

 

In de webshop kunt u eenvoudig een parkeerontheffing aanvragen of verlengen, een kentekenwijziging doorvoeren (zowel tijdelijk als permanent) en de status van uw aanvraag volgen (via 'Mijn account'). Klik hier om naar de webshop te gaan.

Ontheffing aanvragen

Door gebruik te maken van uw DigiD-account kunt u eenvoudig en snel uw parkeerontheffing aanvragen. Indien u geen DigiD-account heeft, dient u zelf uw persoonsgegevens in te vullen. Vervolgens kunt u voor het gewenste product kiezen. Na productkeuze kunt u het kenteken van uw voertuig opgeven. Dit kenteken wordt direct getoetst bij het RDW aan de hand van BSN en kenteken. Indien het kenteken niet op naam van de aanvrager staat, zal er om een kentekenbewijs en een berijdersverklaring gevraagd worden. Deze kunt u als bijlage uploaden.

Vervolgens dient u de ingevulde gegevens te controleren en te bevestigen. Na bevestiging kunt u, indien u nog een product nodig heeft, kiezen voor ‘nog een aanvraag indienen”, of betalen via iDEAL of factuur. De iDEAL betalingen zullen sneller verwerkt zijn dan betalingen per factuur.

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties.

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact