Parkeren in Amersfoort

Parkeren in Amersfoort centrum

In het centrum van Amersfoort geldt betaald parkeren. De straten met betaald parkeren staan duidelijk aangegeven met borden. Er zijn plaatsen voor maximaal 1 en maximaal 4 uur. U kunt niet langer dan de aangegeven periode in een zone parkeren.

Gratis of Goedkoop parkeren in Amersfoort

P+R

Amersfoort kent enkele gratis parkeerterreinen of u kunt tegen een lager tarief parkeren op de P+R terreinen in Amersfoort. Reist u van of naar P+R met de trein, dan kunt u de hele dag op het terrein parkeren voor een voordelig dagtarief, maar wel op vertoon van een geldig treinkaartje of abonnement. Als u uw auto meerdere dagen parkeert, geldt de korting voor alle dagen. Het P+R-terrein bij Amersfoort Schothorst is gratis toegankelijk.

Goedkoop Parkeren Amersfoort Centrum

Als u goedkoop overdekt wilt parkeren in het centrum van Amersfoort dan raden wij u de parkeergarage Asch van Wijck  aan. De parkeergarage Asch van Wijck is het beste te bereiken via het Smallepad 15. Via de voetgangersentree op de Van Asch van Wijckstraat bent u binnen 3 minuten in het centrum van Amersfoort.

De parkeergarage staat op de parkeerverwijsborden aangegeven als Asch van Wijck en is vanuit alle toegangswegen naar het centrum van Amersfoort goed te bereiken. Wij raden bezoekers aan om uit te rijden via het Smallepad. Via deze uitrit kunt u namelijk makkelijk uw uitvalsweg kiezen. Via de Van Asch van Wijckstraat bent u verplicht rechts af te slaan na het uitrijden. U komt dan op de Stationsstraat terecht.

Blauwe Zones 

Buiten het betaald-parkerengebied zijn op een aantal plaatsen in de stad blauwe zones. Hier kunt u met een parkeerschijf gratis parkeren voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld maximaal 2 uur. De blauwe zones vindt u bij:

  • Leusderweg (tussen Frans Halslaan en Daltonstraat/Van Campenstraat)
  • Euterpeplein
  • Zielhorsterweg ter hoogte van NS-station Schothorst
  • Albert Schweitzersingel ter hoogte van de bibliotheek
     

Uitrijkaarten parkeergarage Asch van Wijck

U kunt uitrijkaarten bestellen voor de parkeergarage Asch van Wijck, De minimumbestelling is 50 stuks. U kunt de kaarten aanvragen in onze webshop

 

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties.

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact