Hoorn

1. Parkeergarage Het Jeudje

Vollerswaal 61A

  • 220
  • 2

2. Schouwburg het Park

Westerdijk 4

  • 110
  • 2

Parkeren in Hoorn

Betaald parkeren geldt van maandag t/m zaterdag overdag, op donderdagavond, extra koopavonden en op koopzondagen.

Aan de rand van de binnenstad van Hoorn ligt Parking ’t Jeudje. Deze parkeergarage is 24 uur open. De parkeervakken zijn ruim. Vanaf de voetgangersuitgang bent u binnen 5 minuten in het centrum van Hoorn. Indien u naar de havens of het Oostereiland wilt, dan kunt u de watertaxi nemen.
 
Een goed alternatief voor de parkeergarage ’t Jeudje – met name tijdens de zaterdagdrukte – is de Parking van Schouwburg Het Park. Deze parkeergarage is 24 uur per dag open, dus u hoeft de tijd niet in de gaten te houden wanneer u na het winkelen nog even een hapje gaat eten. Voor de bezoekers van de Schouwburg bestaan speciale parkeerkaarten.

Over Hoorn

Oud, ondernemend en aantrekkelijk. Drie trefwoorden die uitstekend van toepassing zijn op Hoorn, de oude maar springlevende stad aan het Markermeer. In de Gouden Eeuw was Hoorn een welvarende stad. Schepen uit Hoorn zwierven uit over alle wereldzeeën. Ze dreven handel met vreemde volkeren aan verre kusten: van Kaap de Goede Hoop tot Kaap Hoorn. Vissers vulden hun netten op het open water. Van dit rijke verleden zijn veel tastbare herinneringen bewaard gebleven, in het Westfries Museum bijvoorbeeld. Maar ook op straat: oude pakhuizen en statige herenhuizen houden tot op de dag van vandaag het beeld levend van de tijd dat Bontekoe zich inscheepte voor reizen naar de Oost.

Het maakt niet uit in welk seizoen en bij welk weertype u Hoorn bezoekt. In deze bruisende IJsselmeerstad valt altijd wel iets te beleven en te genieten. Van bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden tot verrassende muzikale en culturele evenementen, van de vele bijzondere musea tot de gezellige winkelstraatjes. Jaarlijks genieten duizenden mensen in Hoorn, kloppend hart van West-Friesland.

In Schouwburg het Park zijn in elk theaterseizoen meer dan honderd voorstellingen te zien. Variërend van grote musicals tot solocabaret, van modern ballet tot toneel van klassieke schrijvers, van opera en operette tot kindervoorstellingen. Kortom: een groot aanbod, representatief voor het complete aanbod van de Nederlandse podiumkunsten.

In Hoorn zijn diverse hotels en mogelijkheden voor Bed&Breakfast. In de directe omgeving van Hoorn zijn diverse bungalowparken, vakantiewoningen en campings te vinden.

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties.

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact