parkeren rijksmuseum amsterdam

Vanaf €20,- voor 24 uur

Parkeren bij het Rijksmuseum

P1 Parking Amsterdam Centrum

Boek direct

Parkeren in de buurt van het Rijksmuseum? Tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum parkeert u uw auto veilig en goedkoop in de P1 Parking Amsterdam Centrum met de parkeeractie 20voor020. 

Voor slechts €20,- parkeert u 24 uur lang in hartje Amsterdam en kunt u in alle rust het Rijksmuseum bezoeken. In het centrum van Amsterdam is het straattarief €5,- per uur. U bent met onze actie al na 4 uur goedkoper uit. Daarnaast bent u verzekerd van een parkeerplaats. U heeft immers gereserveerd. De P1 Parking Amsterdam Centrum ligt aan de Prinshendrikkade 20a, naast het Centraal Station.

Via onderstaand formulier boekt u direct een parkeerplaats.

Vroegboek tarief
€ 20,00
Tarief
€ 20,00
Totale kosten
€ 20,00

Met uw boeking kunt u de gehele dag (00:00 - 23:59 uur) inrijden op de door u gekozen aankomstdatum. De parkeertijd start op het moment dat u de parkeergarage inrijdt. Wanneer u niet heeft gekozen voor onbeperkt in- en uitrijden, eindigt uw boeking op het moment dat u de parkeergarage uitrijdt. Er vindt geen restitutie plaats van de resterende (ongebruikte) parkeertijd. Indien u langer parkeert dan geboekt, kunt u de extra parkeertijd eenvoudig voldoen bij de betaalautomaat tegen het reguliere parkeertarief.

Het Rijksmuseum is hét museum van Nederland. In 2013 heeft het geheel vernieuwde Rijksmuseum zijn deuren geopend voor het publiek met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud.

De oorsprong van het Rijksmuseum gaat terug op de kunstverzameling van de stadhouderlijke familie. Zij hadden, door de eeuwen heen, een grote collectie aan waardevolle kunstwerken opgebouwd. Nadat de stadhouders in 1795 moesten vluchten bleven hun bezittingen onbeheerd achter. Een groot deel van de collectie is verscheept, maar er bleef ook een deel voor het vaderland bewaard. Deze stukken maken het Rijksmuseum van nu.

De collectie van het Rijksmuseum is onderverdeeld in verschillende categorieën. Allereerst heb je de Beeldende Kunst, die bestaat uit Schilderijen, Beeldhouwkunst & Nijverheid, en Aziatische Kunst. Ten tweede is er het Rijksprentenkabinet en vervolgens het onderdeel Geschiedenis.

De schilderijen worden gezien als het hoogtepunt van het museum. De collectie bestaat uit een verzameling van Nederlandse kunst vanaf de 15e tot de 19e eeuw. Meesterwerken zoals Rembrandt’s De Nachtwacht, Vermeer’s Het Melkmeisje, en Het Huwelijksportret van Frans Hals zijn hier te bewonderen.

Het Rijksmuseum biedt de mogelijkheid uren naar deze meesterwerken te kijken, in een prettige, rustgevende ambiance.

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen exploiteert en beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact