parkeren mondriaanhuis

Goedkoop parkeren in Amersfoort

Parkeren bij het Mondriaanhuis

Parkeergarage Asch van Wijckstraat

Meer informatie

Gaat u naar museum het Mondriaanhuis in Amersfoort? Parkeer dan in de Parkeergarage Asch van Wijckstraat. Deze parkeergarage ligt op enkele minuten loopafstand en hanteert goedkope tarieven. 

Het Mondriaanhuis is de geboorteplek van de beroemde kunstenaar Pieter Cornelis Mondriaan. Mondriaan wordt gezien als één van de grondleggers van de abstracte kunst. Van 1872 tot 1880 woonde Mondriaan in het huis. Sinds zijn overlijden in 1944 kunt u in het Mondriaanhuis kennis maken met het leven van de beroemde kunstenaar. Het museum bestaat uit 3 ruimtes die het levensverhaal vertellen van Piet Mondriaan:

Schatkamer
Piet Mondriaan begon zijn loopbaan met realistische taferelen. Een aantal schilderijen uit zijn beginperiode vindt u in de Schatkamer van het Mondriaanhuis.

De wereld van Pieter Cornelis
In de biografische tentoonstelling  De wereld van Pieter Cornelis  wordt aan de hand van de vier belangrijkste steden in zijn leven, brieven, foto's, documentatie, werken, filmpjes en hoorspelen, een beeld geschetst van de persoon achter de kunstenaar Mondriaan.

Parijse atelier
Piet Mondriaan is één van de grondleggers van de abstracte kunst. In het Mondriaanhuis kunt u ervaren hoe de kunstenaar werkte en leefde in zijn op ware grootte nagebouwde Parijse atelier aan de Rue du Départ 26. Mondriaan woonde en werkte hier van 1921-1938. Hij verliet het atelier op de vlucht voor het nazisme, reisde naar Engeland en belandde uiteindelijk in 1940, op uitnodiging van kunstenaar Harry Holtzman, in New York.

Naast de vaste collectie kunt u ook tijdelijke exposities bewonderen van kunstenaars die door Mondriaan zijn geïnspireerd.

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen exploiteert en beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact