Voorjaarsvakantie: Dit zijn de leukste uitjes in Amsterdam Centrum

Goedkoop parkeren in Amsterdam Centrum

Voorjaarsvakantie: Dit zijn de leukste uitjes in Amsterdam Centrum

Vijf leuke uitstapjes

Boek

Nog geen plannen voor in de voorjaarsvakantie? Ga een dagje naar Amsterdam Centrum! Parkeer centraal in P1 Parking Waterlooplein en betaal €20,- voor 24 uur parkeren.

De voorjaarsvakantie is weer begonnen. Heeft u nog geen plannen? Ga dan een dagje naar Amsterdam Centrum. Hier kunt u veel leuke activiteiten doen met uw kinderen. P1 heeft de leukste activiteiten voor u uitgezocht.

1. Het Scheepvaartmuseum

In het Scheepvaartmuseum kunt u ervaren hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In verschillende interactieve tentoonstellingen kunt u met uw kinderen de Nederlandse Maritieme geschiedenis ontdekken. Maak bijvoorbeeld een virtuele vlucht over de historische haven van Amsterdam in de ‘Dare to Discover’ tentoonstelling of ontdek hoe we door de jaren heen naar de walvis hebben gekeken in de tentoonstelling ‘Het verhaal van de walvis’.

Tijdens de voorjaarsvakantie is er ook een speciale kleuterprogramma voor kinderen vanaf 3 jaar en wordt er aandacht besteed aan Heimwee! Bovendien kunt u tijdens de weekenden aan een kopie van de wereldkaart van Joan Blaeu meewerken, die nog veel groter is dan het origineel! Kortom, er is een hoop te doen in het Scheepvaartmuseum tijdens een dagje Amsterdam in de voorjaarsvakantie. 


Foto: Het Scheepvaartmuseum

2. NEMO Science Museum

Zoals NEMO Science Museum het zelf aangeeft in de voorjaarsvakantie is er bij NEMO van alles te beleven. Ontdek met je de kinderen de meest mysterieuze weerfenomenen in het zonnestelsel, maak zelf tandwielen en bekijk hoe ze bewegen of ga mee op reis naar de verste uithoeken van het heelal. Tijdens de voorjaarsvakantie is NEMO ook op de maandag geopend. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een dagje Amsterdam Centrum in de voorjaarsvakantie.  

Foto: NEMO Science Museum

3. Artis Zoo

Ook in Artis Zoo zijn er tijdens de voorjaarsvakantie speciale activiteiten voor families met kinderen. Laat je verrassen door de vele dierensoorten die met en tussen elkaar leven, bekijk de giraffen samen met zebra’s en andere dieren op de Savanne, zoek reigers of spechten met de Zoekkaart of leer meer over de maan in het Planetarium. Daarnaast is er op 24 februari de sterrenkijkavond met verschillende presentaties en activiteiten.

Foto: Artis Zoo

4. Pathé de Munt

Wil je in de voorjaarsvakantie een middagje naar de bioscoop met je kind(eren)? Dit kan ook in Amsterdam Centrum. In Pathé de Munt worden er in de voorjaarsvakantie verschillende kinderfilms vertoond, zoals Ted & Het geheim van koning Midas, Early Man, Bob de Bouwer – Mega machines, Diep in de zee, Coco of Ferdinand. Van sommige films worden ook de Engelse versies gedraaid. Bovendien kun je sommige films ook in 3D versie bekijken. Er is dus genoeg keus!

5. Hollandse meesters uit de Hermitage

Ten slotte kun je ook tijdens een dagje Amsterdam Centrum in de voorjaarsvakantie de Hermitage Amsterdam bezoeken. Hier zijn momenteel verschillende tentoonstellingen te zien, zoals de Hollandse meester uit de Hermitage. Tijdens deze tentoonstelling zijn er wereldberoemde schilderijen te zien, zoals Rembrandts Flora (met haar mysterieuze, 'Mona Lisa-achtige’ glimlach), Jonge vrouw met oorbellen en een van Frans Hals’ beroemde mannenportretten. Maar ook namen zoals Ferdinand Bol, Gerard Dou, Govert Flinck, Pieter Lastman, Gabriël Metsu, Paulus Potter, Jacob van Ruisdael en Jan Steen komen aan bod. Je kunt de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage tot en met 27 mei 2018 in de Hermitage Amsterdam bezoeken.           

   
Foto: Hermitage Amsterdam   

Goedkoop parkeren tijdens een dagje Amsterdam Centrum in de voorjaarsvakantie

Een dagje Amsterdam Centrum in de voorjaarsvakantie met de auto? Dat kan! In P1 Parking Waterlooplein kun je voordelig parkeren in hartje Amsterdam. Reserveer een parkeerplek en betaal €20,- voor de hele dag parkeren of €10,- voor de hele avond parkeren. Deze parkeergarage ligt dichtbij het Scheepvaartmuseum, NEMO Science Center, Artis Zoo en Pathé de Munt.  

Reserveer een parkeerplek via het boekingsformulier op onze website

Je kunt gemakkelijk een parkeerplek reserveren in P1 Parking Waterlooplein via het boekingsformulier op onze website. Hieronder wordt in drie stappen beschreven hoe dit werkt.

Stap 1: Geef aan waar, wanneer, met hoeveel auto’s en voor hoe lang je wilt parkeren (je kunt voor maximaal 15 dagen boeken);
Stap 2: Vul de gevraagde persoonsgegevens en het kenteken van je auto in (Let op: een kenteken is noodzakelijk. Zonder kenteken kun je geen reservering doen);
Stap 3: Betaal gemakkelijk en veilig via iDEAL of Credit Card (Visa, Mastercard).  

Zodra de bestelling succesvol is afgerond, ontvang je een bevestigingsmail. Je parkeerplek is nu gereserveerd en je kunt gaan genieten van een dagje Amsterdam Centrum in de voorjaarsvakantie!   

Delen

P1 is een landelijk opererend parkeerbedrijf dat al decennia lang parkeervoorzieningen exploiteert en beheert. Wij bieden hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parkeeroplossingen. Dit doen wij voor zowel on street als off street locaties

©2015 - P1 Disclaimer Privacy Contact